CLO-viering: Moestadja wijst op vergrijzing organisaties
22 Apr 2016, 09:19
foto
Minister Soewarto Moestadja. (Foto: René Gompers)


Bij de herdenking van de 45ste jaardag van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft minister Soewarto Moestadja van Arbeid gewezen op de vergrijzing binnen de organisaties. Hij heeft de CLO meegegeven dat de vorming van jong kader de flexibiliteit van organisaties zal verhogen en duurzaamheid zal verzekeren.

“De Staat pleegt inspanningen om vakbondskader te versterken en instrumenten aan te reiken voor participatie op verschillende niveaus,” zegt de bewindsman. “Wij moedigen de jarige CLO aan om het vormingsproces van het jong kader te blijven ondersteunen en voort te gaan met de begeleiding en inzet van dit jong kader onder de eigen gelederen.”

Minister Moestadja merkt op dat de bundeling van de groep landsdienaren in de CLO wordt geapprecieerd. “De CLO heeft bestaansrecht bewezen en de organisatie heeft verworvenheden en wapenfeiten die staan genoteerd.” De CLO heeft gisteren haar 9de lustrum herdacht.

De bewindsman pleit ook voor een integrale herevaluatie van de Personeelswet en daaruit voortvloeiende wettelijke regelingen. Een herevaluatie moet ertoe leiden dat de publieke sector wordt gebaseerd op de theorieën van moderne human resources management en de moderne kijk op de ambtenaar in het kader van Public Sector Reform. In deze exercities ziet minister Moestadja een voorname rol weggelegd voor de CLO als sociale partner van de overheid.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May