Overeenkomst getekend; morgen weer school
21 Apr 2016, 16:09
foto
Regering, Bond van Leraren en de FOLS tekenen de overeenkomst die bereikt is na ruim een week actie voeren. (Foto: René Gompers)


De Bond van Leraren (BvL), de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS) en de regering hebben zojuist in het presidentieel paleis de overeenkomst getekend. Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, roept alle leraren en scholieren op om vrijdag naar school te gaan. Na de paasvakantie is het onderwijsproces niet hervat. Vanaf vorige week woensdag was de BvL in staking.

De onderhandelingen zijn gevoerd door een regeringscommissie onder leiding van raadsadviseur Jules Wijdenbosch. Er was gisteravond overeenstemming bereikt met het bestuur van de BvL. De algemene ledenvergadering van de BvL heeft vandaag fiat gegeven aan het bestuur om de handtekening te plaatsen onder het akkoord.

De herwaardering van de leerkrachten was een heet hangijzer bij de onderhandelingen. De leden van de BvL zijn niet akkoord gegaan met de eerste formulering, waarbij afgesproken was dat de herwaardering in februari volgend jaar zou worden uitgevoerd, als de economische situatie het toeliet. Nu is overeengekomen dat in oktober begonnen wordt met de uitvoering van de herwaardering. De overeenkomst is nog niet beschikbaar gesteld aan de media.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May