Bond Arbeidsinspectie handhaaft actiemodel
21 Apr 2016, 17:57
foto
Minister Moestadja spreekt het personeel aangesloten bij de bond Arbeidsinspectie toe. (Foto: min. Arbeid)


De Bond Arbeidsinspectie blijft in actie, ondanks het gesprek dat hij gisteren heeft gehad met minister Soewarto Moestadja van Arbeid. Sinds 14 april werkt het personeel van de dienst Arbeidsinspectie landelijk tot 11.00 uur.

Minister Moestadja zegt in een persbericht dat hij het besluit van de bond om de actie voort te zetten, betreurt. Hij had het standpunt van de bond niet verwacht nadat hij gisteren in “een gemoedelijke sfeer en op een constructieve wijze” van gedachten heeft gewisseld met de vakorganisatie en het personeel. Er is volgens de bewindsman gesproken over de dringende kwesties die het functioneren van de dienst stagneren.

Het voornaamste probleem is huisvesting. Minister Moestadja heeft beloofd dat deze kwestie binnen drie maanden zal zijn opgelost. Er zou al een huurpand op het oog zijn dat voldoet aan de behoeften van het personeel. De verhuurder zou bezig zijn met de inrichting van het pand. Ook de jarenlange achterstand in de rechtspositie en gratificaties zijn aan de orde gekomen. De bewindsman heeft daarbij gewezen op de financiële positie van de overheid. Inmiddels heeft hij “de toezegging van de minister van Binnenlandse Zaken om prioriteit te geven aan deze kwestie.”

Volgens het ministerie van Arbeid was het personeel gisteren tevreden met de “tot nu toe gepleegde inspanningen van de minister.” De bewindsman zou de bond daarom ook hebben gevraagd om de dienstverlening naar het publiek toe te normaliseren. Nu blijkt dat de bond zijn actie voortzet. Minister Moestadja beraadt zich met zijn staf hoe de dienstverlening vanuit Arbeidsinspectie zo snel als mogelijk kan worden genormaliseerd.

De bond is overgegaan tot zijn actiemodel omdat de leden het beu zijn om te wachten op de uitvoering van de beloften die geruime tijd zijn gedaan door de werkgever. Achterstallige bevorderingen en gratificaties en materiële en huisvestingsproblemen staan op het lijstje dat de bond gerealiseerd wil zien.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May