Bouva heeft gemengde gevoelens over besluit studenten
21 Apr 2016, 00:01
foto
Melvin Bouva, vicevoorzitter van De Nationale Assemblee


Hoewel de plooien gladgestreken zijn, willen de Samenwerkende Studenten Besturen (SSB) toch niet met het Nationaal Jeugdparlement (NJP) samen een gesprek voeren met regeringsvertegenwoordigers en de Bond van Leraren (BvL). Vicevoorzitter van De Nationale Assemblee, Melvin Bouva, om een reactie gevraagd, zegt aan Starnieuws het jammer te vinden dat ondanks alle inzet hij van de woordvoerder Carlo Redmond de mededeling kreeg dat er niet samengewerkt zal worden. Bouva had de studenten en NJP zover gekregen om met elkaar om de tafel te zitten. Dit gesprek is woensdagmiddag gevoerd in het gebouw van De Nationale Assemblee.

Bouva die de scholieren heeft ontvangen en ervoor gezorgd heeft dat donderdag een gesprek zou komen met vertegenwoordigers van de regeringscommissie, heeft deze bijeenkomst afgeblazen. "Ik ben blij dat de studenten en NJP met elkaar hebben gesproken. Ik ben wel teleurgesteld dat jongeren om het belang waar het om gaat, het krijgen van onderwijs, niet met elkaar samen kunnen werken. Ik ben voorzitter geweest van het NJP. Ik kan niet meewerken aan ondermijning van dit instituut dat de jeugd vertegenwoordigt," stelt Bouva. Hij gaat door met zijn inspanningen opdat het onderwijsproces op de middelbare scholen zo snel mogelijk wordt hervat. Bouva vindt het ironisch dat de studentenvertegenwoordigers willen dat de regering en de BvL om de tafel gaan zitten, maar zij willen niet samen met NJP verder.

Na het urenlange gesprek, deelde de SSB mee dat er afgestemd moest worden met de achterban. Na enige tijd kreeg Bouva de mededeling dat de SSB niet zal samenwerken met NJP en zelf op zoek gaat naar de antwoorden bij de BvL en de regering. Bouva vindt dat door een eenheid te vormen de jongeren hun belangen beter kunnen behartigen. Prya Sital, voorzitter van het NJP, heeft zelfs haar verontschuldigingen aangeboden over uitlatingen die gedaan zijn door leden, die verkeerd zijn gevallen bij de studenten. Bouva zegt zich te zullen blijven inzetten, opdat het probleem zo snel mogelijk wordt opgelost.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May