1000 nieuwe huisaansluitingen mogelijk in Nickerie
20 Apr 2016, 22:24
foto
Een deel van het personeel dat het werk heeft uitgevoerd. (Foto's: EBS)


De Energiebedrijven Suriname (EBS) heeft in de afgelopen periode een 1.500 kW Genset van het merk Caterpillar geïnstalleerd in Nickerie. Met de aanwinst van 1.500 kW kunnen tussen de 250 en 1.000 nieuwe huisaansluitingen gerealiseerd worden. Het werk is met vereende krachten door 35 werknemers van de EBS, uit alle regionen waar de onderneming actief is, uitgevoerd.

Om tegemoet te komen aan de steeds toenemende vraag naar elektriciteit in Nickerie, de planning voor groot onderhoud van bestaande machines en de piekbelasting die in 2016 verwacht wordt, is ook besloten een additionele Genset draaiende op diesel te installeren, zegt de voorlichting van het bedrijf. Het werk is uitgevoerd onder supervisie van Samuel Mehairjan en projectmanager Armand Bipat.

De voltallige directie van de EBS, die een werkbezoek bracht aan de regio Noord-West (Coronie, Wageningen en Nickerie), was bij de opstart van de Genset aanwezig. Deze investering zorgt voor de garantie van de energielevering op korte termijn binnen het district.

Het is de bedoeling om al bestaande dieselmotoren (JCB, Cummins, Caterpillar) te vervangen met HFO-motoren. Op dit moment is de HFO olieprijs de helft van de diesel olieprijs. Deze motoren vertegenwoordigen een vermogen van 5.000 kW. Dit vermogen opgeteld met de openstaande aanvragen van 4.000 kW is in totaal 9.000 kW. Om de energievoorziening voor de komende jaren te garanderen, betekent het dat ter vervanging uitbreiding en reservevermogen 15.000 kW aan HFO- motoren nodig is, meldt de EBS.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May