Verdachte staat terecht voor acht berovingen
20 Apr 2016, 03:53
foto


Francisco M. staat terecht voor deelname aan een criminele organisatie. Hij zou meerdere berovingen gepleegd hebben op verschillende tijdstippen van 6 januari tot en met 19 juni 2015. Deze berovingen zijn in de districten Sipaliwini, Brokopondo en Marowijne gepleegd. Op de rechtszitting van maandag zijn de verdachten gehoord door rechter Ingrid Lachitjaran.

Francisco M. beweerde dat hij in Frans Guyana was en slechts naar Suriname kwam om boodschappen te halen. Hij kent de plekken niet eens en zou zich niet schuldig gemaakt hebben aan de berovingen. In deze zaak staan er negen Brazilianen terecht. Een medeverdachte zou zijn naam genoemd hebben. Hij zou acht berovingen gepleegd hebben. Hij werd in een taxi aangehouden door de politie.

Bij de politie had deze verdachte gedetailleerde verklaringen afgelegd. Ook bij de hulpofficier had hij alles bekend. Hij deed aanwijzingen en de politie trof daarbij laarzen, mutsen, zwarte broeken en patronen aan. Hij legde de politie uit dat deze spullen van zijn comparanten waren. Op de zitting kwam hij terug op zijn verklaringen en bleef ontkennen. Hij beweerde dat hij onder druk was gezet door de politie en dat de politie hem zelf had gebracht naar de plek waar de goederen aangetroffen waren. Hij moest alles bekennen en werd mishandeld door de politie. Volgens de verdachte werd hij in het bijzijn van de tolken bedreigd en mishandeld. De kantonrechter wil de politiemannen en de tolken horen op de zitting van 20 juni 2016.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May