Valies ingepakt of in het gezicht geklapt?!
19 Apr 2016, 01:48
foto


Het is Wilgo Valies deze keer niet gelukt hetgeen hij, in het verleden vaak genoeg heeft uitgehaald, vandaag de dag uit te halen. Dat is namelijk hetgeen hij is overeengekomen met de regering, aan zijn leden te verkopen. Vakbondsleiders hebben aan de onderhandelingstafel vaak de beslissingen voor hun leden genomen en deze achteraf op de een of andere manier, aan hen verkocht. Leden werden op die manier gepasseerd en bijna gedwongen om hetgeen was overeengekomen, aan te nemen. Er zijn vakbondsleiders die zelfs hun leden bedreigen in zulke gevallen.

De docenten werden in het avontuur gestort door deze vakbondsleider die hen telkens zonder enig resultaat, het werk deed hervatten. Deze vakbondsleider heeft laten merken niet volwassen genoeg te zijn om hen te leiden. Bij de voorgaande stakingen waar er nog wat financiën beschikbaar waren voor de docenten, heeft Wilgo Valies het laten liggen. Men schijnt hem nu door te hebben en heeft dus op de loer gelegen. Valies had moeten weten dat er leden zijn die nu wel belangstelling hebben voor zijn verrichtingen en dus er voor zorgen dat ze op de vergadering aanwezig zijn. Deze leden laten zich niet leiden noch misleiden en hebben deze Vakbondsleider duidelijk laten merken dat hun belang op eerlijke –en gedegen wijze behartigd dient te worden. De leden hebben duidelijk kenbaar gemaakt, terecht ook, dat zij de belanghebbende in deze zijn.

Het ministerie van Onderwijs staat in deze op zijn recht indien geëist wordt dat de docenten hun werk onmiddellijk hervatten. De vertegenwoordiger van de docenten heeft namelijk zonder twijfel een overeenkomst getekend met de regering die natuurlijk aanneemt dat deze op verantwoordelijke wijze is geschiedt. Het overnemen van de staking door de docenten lijkt onvermijdelijk, maar de werkgever is aangeraden geen confrontatie aan te gaan met deze groep.

Clyde Welles
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May