Leraren gaan dinsdag niet naar school
18 Apr 2016, 13:55
foto
Leden van de Bond van Leraren na een vergadering van ruim twee uren in Theater Unique. Het principe-akkoord is door hen afgewezen. (Foto: René Gompers)


De Bond van Leraren (BvL) blijft in staking en gaat morgen niet naar school. Het principe-akkoord dat met de regering overeengekomen was, is afgewezen door de algemene ledenvergadering (alv). Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, antwoordt op een vraag over de afwijzing dat de alv het hoogste orgaan is. Als democraat legt het bestuur zich daarbij neer. Mandaat teruggeven is volgens hem onverstandig.

De leraren hebben tijdens de alv vandaag op verschillende punten kritiek geuit. Zij willen niet wachten tot februari volgend jaar om de herwaardering in te laten gaan, indien de economische situatie dat toelaat. De leraren vinden dat ze lang genoeg hebben gewacht op de herwaardering en willen deze niet verder uitstellen. Valies wil nog geen details geven over de punten die bijgesteld zijn door de alv. Deze zullen eerst aan de regering worden voorgehouden.

De BvL vindt dat de scholieren en ouders ook een keer rekening mogen houden met de leraren. Valies stelt dat steeds rekening wordt gehouden met de leerlingen, zelfs ten koste van de docenten. Zij moeten meerdere jobs verrichten om het hoofd boven water te kunnen houden. Dit gaat ten koste van de kwaliteit van het onderwijs.

"De leraren zijn bereid tot het uiterste te gaan," zegt Valies. De alv heeft zich bijzonder strijdvaardig getoond. De docenten zijn zich bewust van de consequenties van dit besluit. Zij nemen dat op de koop toe. Zij vinden dat het om een rechtvaardige strijd gaat. Het bestuur heeft de opdracht gekregen om weer om de tafel te gaan zitten met de regering.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May