Miskin: IMF komt niet aan ambtenarenapparaat
19 Apr 2016, 06:33
foto
CLO-bestuurslid Michael Miskin (archieffoto)


De Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO) heeft op eigen verzoek een onderhoud gehad met vertegenwoordigers van het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Daarbij is volgens bestuurslid Michael Miskin de verzekering gegeven aan het CLO-bestuur dat er geen ambtenaren afgevloeid zullen worden.

Miskin zegt aan Starnieuws dat de IMF-functionarissen hebben aangegeven dat ze naar drie zaken kijken: Lonen, subsidies en sociale voorzieningen. "Op dit moment kijken wij alleen naar subsidies, heeft het IMF aangegeven. 'Lonen en sociale voorzieningen laten wij voorlopig ongemoeid'. Men heeft ons van de CLO de verzekering gegeven dat niet aan het ambtenarenapparaat gekomen zal worden," benadrukt Miskin.

Op 7 april heeft de CLO gesproken met het IMF. De ambtenarenorganisatie wilde precies weten hoe gedacht wordt over het ambtenarenapparaat. Topprioriteit is om de subsidie bij de Energie Bedrijven Suriname (EBS) af te bouwen. Met de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), waarin CLO ook actief participeerde, is afgesproken dat de verdere verhoging van de stroomtarieven niet doorgevoerd wordt, omdat deze voor de samenleving niet te dragen is.

Miskin merkt op dat in De Nationale Assemblee is gezegd dat minder draagkrachtigen tot 150 kilowattuur ontzien zouden moeten worden. Er zijn ongeveer 132.000 huishoudens aangesloten bij EBS. Ongeveer 30.000 huishoudens gebruiken tot 150 kilowattuur. Dit wil zeggen dat 100.000 huishoudens de volle laag zullen krijgen. "Wij hebben gezegd dat wij het niet gaan kunnen verkopen aan de achterban. De mensen gaan het niet kunnen betalen. Nu al is het moeilijk met de verhoging van 60% van het nieuwe tarief die doorgevoerd is," zegt Miskin. Hij is ook lid van de commissie waarin bedrijfsleven en vakbeweging participeren om zich samen met Natuurlijke Hulpbronnen te buigen over de stroomtarieven. In de commissie hebben de vakbeweging en het bedrijfsleven aangegeven dat de verhoging niet te dragen zal zijn en niet akkoord gegaan kan worden met een verhoging.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May