Durf!
16 Apr 2016, 17:12
foto


Herhaaldelijk hebben wij moeten aanhoren dat de huidige economische situatie waarin het land verkeert, het gevolg is van de negatieve effecten van de wereldeconomie. Deze mededelingen hebben wij van regeringsleden, parlementariërs en zelfs figuren uit het bedrijfsleven moeten aanhoren. Men durfde het volk dit voor te houden waar en wanneer het ze goed uitkwam.

HYPOCRIETEN is de benaming die bij zulke lieden hoort. De daling van met name grondstofprijzen is volgens deze lieden, de grootste boosdoener. Niets is minder waar. Maar…. hetgeen wij nu meemaken is niet slechts het gevolg van ongunstige ontwikkelingen op wereldeconomisch gebied. Corruptie, verkwisting, misleiding is in ons geliefd land de grootste boosdoener geweest. Het effect van deze handelingen op onze economie is zelfs groter geweest dan de invloed die de gevolgen van dalende grondstof prijzen op de Surinaamse economie heeft gehad. Het tempo waarmee men zaken heeft uitgehaald was groter dan de daling van de grondstofprijzen.

Eenieder die de vooruitzichten betreffende de ontwikkelingen op de internationale markt volgt en begrijpt, weet heel goed wat de invloed hiervan kan zijn op de eigen economie. Van regeerders wordt verwacht dat zij vooruit zien. Men zou dan maatregelen kunnen treffen om de economie te beschermen waardoor de negatieve effecten geminimaliseerd werden.

Binnen een zeer korte periode deed men de tegenstrijdige mededelingen. Een korte periode vóór de verkiezingen had men het over gunstige ontwikkelingen op economisch gebied en kort na de verkiezingen over zeer ongunstige ontwikkelingen. De ongunstige internationale ontwikkelingen waren daartegen reeds lange tijd voor de verkiezingen ontstaan. Men heeft het volk deze onwaarheden zo vaak voorgehouden dat men op gegeven moment zelf erin schijnt te geloven. Tot heden durft men niet op te proppen te komen met de waarheid.

Men durft de feiten niet onder ogen te zien. Herstel van de situatie is dan onmogelijk als de lieden die deze gecreëerd hebben en nog deel uitmaken van de regering, de feiten niet onderkennen. Leningen, extra inkomsten en stijging van grondstofprijzen zullen ons NIET uit deze situatie halen mits: - het volk, dat misleid is geworden, de DURF heeft om de verantwoordelijken rekenschap te vragen
- meer lieden zich aansluiten en de DURF hebben om te continueren met de onwaarheden
- de hypocrieten de DURF hebben om de gemaakte fouten/misstanden toe te geven.

Clyde Welles
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May