Actiecomité wil met meerderheid PLO-bestuur afzetten
16 Apr 2016, 04:44
foto
Suraj Sahadewlall, trekker van het Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders. (Foto's: René Gompers)


Het is hoogtijd dat de belangen van particuliere lijnbushouders op een andere manier behartigd worden. De Particuliere Lijnbushouders Organisatie (PLO) is een slechte representatie van de sector en heeft haar leden te lang onder de duim gehouden, meent het ‘Actiecomité Belangenbehartiging Particuliere Lijnbushouders.’ Het comité wil alle 1300 bushouders vertegenwoordigen en “niet slechts de tientallen die de PLO vertegenwoordigt.”

Het comité met voorman Suraj Sahadewlall, heeft op vrijdagavond een vergadering gehouden in de Kamer van Koophandel & Fabrieken (KKF). Aan de goed opgekomen bushouders zijn de strategieën van de groep voorgehouden. Het comité wil eerst de meerderheid van de ruim 1300 vergunninghouders veiligstellen. De belangstellenden is gevraagd een lidmaatschap van de PLO aan te vragen. Hierdoor moet het ledenaantal van de PLO drastisch toenemen. Bij de eerstvolgende verkiezingen is met de meerderheid winst verzekerd. John Mahadewsing is ruim twaalf jaar voorzitter van de PLO. Maar als de PLO “moeilijk doet over het op korte termijn toelaten van de nieuwe leden, zal met dezelfde meerderheid een eigen organisatie opgezet worden," legt Sahadewlall uit. “Dan kan de PLO op een zijspoor gezet worden, waar ze nu al is.”

“Het gaat erom dat er een juiste, transparante en capabele vertegenwoordiging komt,” benadrukt Sahadewlall. “De PLO heeft nog geen honderd leden. Hoe kan zij dan voor alle bushouders bepalen? Wij willen echt geen ‘one man show’ waarbij de leden niet geconsulteerd worden en zaken dan gewoon aangenomen worden. Al negen jaren zijn er geen tariefaanpassingen geweest. De koersen stijgen, daarmee stijgen ook de kosten van onderhoud en andere zaken. Daarnaast is er geen zicht op hoe de contributies gebruikt worden. De pomp aan de Van 't Hogerhuysstraat die het PLO bestuur toebehoorde, is in handen gekomen van een Chinese ondernemer. Hoe kan dat nou, wat is er gebeurd?” vraagt Sahadewlall zich af.

De vergadering van het comité is rond dezelfde tijd gehouden als toen PLO voorzitter Mahadewsingh de nieuwe situatie aan de bushouders voorhield. Die vergadering is op een gegeven moment uit de hand gelopen door ontevredenheid. Een groot deel van de bezoekers is na die bijeenkomst getogen naar de KKF. Velen hebben zich opgegeven voor een lidmaatschap. Sahadewlall merkt op dat de ontevredenheid onder de bushouders groot is. “Als wij een behoorlijke meerderheid hebben, willen we alvast met de overheid praten,” deelt hij mee. “De meeste bushouders zijn voor behoud van de subsidie en een milde verhoging van de tarieven. We willen het volk ook niet teveel belasten. SRD 2,25 voor een stadsrit is met de subsidie nog te doen.”

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May