LMSZN en RGD gaan samenwerking aan voor Wageningen
16 Apr 2016, 09:23
foto
LMSZN-directeur Antoine Elias en Edwin Noordzee, waarnemend algemeen directeur RGD, benadrukken de voordelen van samenwerking voor beide organisaties.


Het Drs. Lachmipersad Mungra Streekziekenhuis Nickerie (LMSZN) en de Stichting Regionale Gezondheids Dienst (RGD) werken samen in Wageningen. Volgens Antoine Elias, algemeen directeur van het LMSZN, en Edwin Noordzee, waarnemend algemeen directeur van de RGD, moeten gelijksoortige organisaties de handen ineenslaan om in deze moeilijke economische situatie toch kwalitatieve zorg te kunnen bieden aan patiënten. Beide organisaties vallen onder het ministerie van Volksgezondheid.

De samenwerking houdt in dat het LMSZN enkele accommodaties in het Pietronella Ziekenhuis Wageningen (PZW) ter beschikking stelt aan de RGD, om de 1e lijn zorg te doen. De RGD-arts zal ook ter beschikking zijn van de spoedeisende hulp van het ziekenhuis Wageningen. Het LMSZN gaat normaal door met het verlenen van de 2e lijnzorg in het PZW. De specialisten die pendelen tussen Paramaribo en Nickerie zullen op aanvraag, ook Wageningen bezoeken.

Voor de zorgbehoeftigen is het prettiger om op één plaats alle betrokkenen te kunnen raadplegen. Een patiënt die naar de huisarts gaat en wordt verwezen naar het lab, kan enkele meters verder in hetzelfde gebouw geholpen worden. Hierdoor worden ook minder onkosten gemaakt. Voor beide organisaties zal de samenwerking kostenbesparend zijn, terwijl personeel van beide organisaties elkaar zullen aanvullen.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May