CBB-medewerkster pleegt valsheid in geschrifte
15 Apr 2016, 20:09
foto


Ingrid J (46) is afgelopen maandag aangehouden door de afdeling Kapitale Delicten. De vrouw is werkzaam bij het Centraal Bureau voor Burgerzaken (CBB) en wordt ervan verdacht valsheid in geschrifte te hebben gepleegd. Zij heeft voor een vrouw een paspoort en identiteitsbewijs op naam van iemand anders geproduceerd.

Er was bij de politie aangifte gedaan dat ene Vera I. een paspoort gebruikte die op de naam van de aangever stond. Vera I. is de zus van degene die aangifte tegen haar deed. De aangeefster deed de ontdekking vorig jaar, toen zij een kantoor van het CBB aandeed om een nieuw paspoort aan te vragen.

Na de aanvraag te hebben gedaan, werd zij opgebeld met de mededeling dat zij reeds over een andere paspoort beschikt. De vrouw die dit vreemd vond, maakte er werk van om te weten wie het paspoort op haar naam heeft gemaakt. Zij kwam erachter dat haar zus Vera via een medewerkster van CBB het zover had gekregen om over bedoeld paspoort te kunnen beschikken.

De 44-jarige Vera werd op dezelfde maandag aangehouden en na afstemming met een lid van het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Tijdens het verhoor gaf zij te kennen dat aan haar de toegang tot het land waar haar kinderen verblijven, is geweigerd door de autoriteiten van dat land. Volgens de verdachte was zij eerder aangehouden voor overtreding van de wet op verdovende middelen.

Tijdens het onderzoek kwam ook aan het licht dat Vera eveneens in het bezit was van een identiteitsbewijs op naam van de aangeefster. Het onderzoek leidde naar de CBB- medewerkster die ook is aangehouden en in verzekering is gesteld. De valse documenten zijn in beslag genomen, meldt de politie Public Relations.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May