MI-GLIS krijgt beschikking (deel)terein Lachmonstraat
16 Apr 2016, 22:28
foto


Het Management Instituut Grondregistratie en Landinformatie Systeem (MI-GLIS) heeft de toewijzingsbeschikking van het terrein aan de Jagernath Lachmonstraat, zoals beloofd door minister Steven Relyveld, ontvangen. Het gaat om 0,6306 ha. Oorspronkelijk was 0,9917 ha aangevraagd. Een deel van het terrein is gegeven aan Unasat. Het personeel protesteerde tegen de uitgifte van een derde deel van het terrein.

Het protest heeft ertoe geleid dat de minister de stukken gelijk in orde heeft gemaakt. Het personeel heeft op 12 april met een kleine ceremonie de beschikking geregistreerd. Het personeel van het MI-GLIS zegt vanuit zijn verantwoordelijkheid het rechtszekerheidsgevoel van elke burger en ook van alle maatschappelijke groeperingen, voor wat betreft de rechten op de grond, te blijven garanderen, door de werkzaamheden op een accurate, efficiënte en integere wijze uit te voeren.

Het terrein is officieel op 13 september 2013 aangevraagd, volgens de officieel door de wet voorgeschreven bepalingen. Het terrein was bij beschikking van de minister van Natuurlijke Hulpbronnen op 18 augustus 2005 bestemd voor het MI-GLIS. Toen het personeel constateerde dat een deel uitgegeven was, voelde het zich geroepen om in actie te komen.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May