Twee jaar geëist tegen mishandelaar
15 Apr 2016, 00:43
foto


Anand D. kan voor twee jaren de bak ingaan als kantonrechter Marie Mettendaf het strafvoorstel van officier van justitie, Reshmi Rathipal, overneemt. De man wordt verweten dat hij zijn doofstomme vrouw opzettelijk en met voorbedachte rade, zware lichamelijke letsels heeft toegebracht. Haar lichaam zat vol brandwonden die de verdachte met een hete houwer had veroorzaakt.

De man heeft kinderen met de vrouw. Deze kinderen zijn eveneens gehoord. Zij gaven aan dat de vader hen ook mishandelt. Zo had hij een van hen een brandwond toegebracht en het hoofd van een andere in water ondergedompeld. De vrouw werd elke keer als hij dronken was, mishandeld.

De zaak kwam aan het rollen toen de zus van de vrouw aangifte van vermissing deed bij de politie. Ze vertelde dat haar zusje, het slachtoffer, weg was van haar man en dat zij die bewuste dag, 18 augustus 2015, uit huis was gegaan en niet meer teruggekeerd was. Zij vermoedde dat de verdachte iets ermee te maken had. Na een paar dagen kwam zij terug en meldde de politie dat haar zusje terug was, maar dat haar lichaam overal brandwonden had. De doofstomme vrouw verklaarde middels gebaren dat de man haar meegenomen had ergens in het bos en dat zij naakt op de grond moest gaan liggen. Hij maakte een houwer heet en brandde haar hiermee overal op het lichaam.

De verdachte ontkent de vrouw gebrand te hebben. Hij zei dat hij haar met een andere man in bed had betrapt en haar geslagen had. In de buurt bleek de man als agressief bekend te zijn. De vrouw werd vaker door hem mishandeld. Rathipal eiste een celstraf van twee jaar onvoorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht tegen Anand D.

Op 22 april zal raadsman Hedley Derby die de verdachte bijstaat, pleiten in deze zaak.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May