Veroordeelde blijft op vrije voeten
15 Apr 2016, 08:36
foto


Stephan K. blijft op vrije voeten. Rechter Marie Mettendaf heeft het strafvoorstel van officier van justitie, Reshmi Rathipal, overgenomen. Zij legde een celstraf op van 12 maanden, waarvan acht voorwaardelijk onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht. Met deze straf blijft hij op vrije voeten. De voorlopige hechtenis van de verdachte Stephan K. was al opgeschort. Op 5 september had de man een vriend van zijn ex-vrouw, na een woordenwisseling, met een pennenmes gestoken.

De kantonrechter voerde aan dat het slachtoffer ongewapend was en dat de veroordeelde hem niet met een mes had moeten bedreigen. Zij merkte op dat er sprake is geweest van opzet. De advocaat van de veroordeelde, Vanessa Nooitmeer, voerde aan dat het een momentopname was. De man moest zich verdedigen. Stephan K. verwondde het slachtoffer op zijn wang en stak hem in zijn borstkas. Zij noemde het feit ernstig.

Nadat de ex-vrouw van Stephan K. op een zitting gehoord was, bleek dat de vrouw met beide mannen een relatie onderhield. Dit wisten de mannen niet van elkaar. De veroordeelde had een goede proceshouding, kwam voor het eerst in aanraking met de politie, legde consistente verklaringen af en had spijt van zijn handeling. De ex-vrouw verklaarde dat zij weg was van huis en na enige tijd weer terug was bij de man. Ze hebben samen drie kinderen. Zij hebben de problemen uitgepraat. De vrouw had ook enige poos een relatie met het slachtoffer.

Op die bewuste avond kwam de vrouw van het werk. Ze had geen vervoer en wist dat het slachtoffer in de buurt werkte. Ze vroeg hem om een lift naar huis. Ze verbleef toen met de kinderen bij haar moeder. Onderweg naar huis zag zij dat de verdachte hen op zijn bromfiets volgde. Zij zei tegen het slachtoffer om door te rijden. De verdachte haalde hen in en blokkeerde de weg. Ze moesten stoppen. De vrouw hield de verdachte voor dat ze het thuis zouden uitpraten, maar de verdachte pakte een steen en gooide die naar het slachtoffer. Ze raakten in een worsteling en de vrouw zag het slachtoffer bloeden. Ze zag een mes in de handen van Stephan K.

Mettendaf confronteerde de vrouw met haar eerder bij de politie afgelegde verklaringen. Ze had uit boosheid verklaard dat de verdachte een illegaal vuurwapen bij zich had en dat hij een agressief persoon was. Op de rechtszitting kwam zij terug op deze verklaringen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May