Getuige gehoord in illegale houtkapzaak
15 Apr 2016, 18:02
foto


Bosua A. staat terecht, omdat hij zonder vergunning 4.785 bonenstaken heeft gekapt op een concessie. Op 15 september vorig jaar werd een pick-up beladen met bonenstaken staande gehouden. De verdachte beschikte niet over de nodige papieren, zoals een vervoersbiljet. Een getuige van Stichting Bosbeheer en Bostoezicht (SBB), verklaarde op de rechtszitting van donderdag voor rechter Marie Mettendaf, dat de verdachte niet over een vergunning beschikt en ook geen aanvraag hiervoor heeft lopen.

De getuige legde uit dat een registratie geen vergunning is. De vergunning wordt door de minister van Ruimtelijke Ordening, Grond- en Bosbeheer uitgegeven. Het advies wordt door SBB uitgebracht. Ook krijgen belangstellenden alle informatie over de gang van zaken. Zij verklaarde verder dat Bosua A. eerder al aangesproken was voor illegale houtkap. Daarna heeft hij toch stiekem walabapalen gekapt. In juni 2014 werd hij in de kraag gevat toen hij bezig was illegaal hout op het Jan Starke Opleidingscentrum te kappen. Dit gebeurde toen voor de derde keer en de SBB deed aangifte bij de politie.

De verdachte bleef erbij dat hij een vergunning bij de kassa van SBB gekocht had. De getuige legde uit dat het niet mogelijk was, omdat SBB geen vergunningen kan verstrekken. Deze zaak zal op 22 april verder worden behandeld.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May