Solide basis gelegd verdere bespreking regering en BvL
14 Apr 2016, 15:32
foto


De lucht tussen de regering en de Bond van Leraren (BvL) is enigszins opgeklaard. Er is gisteren "een solide basis gelegd voor verdere bespreking". De partijen streven ernaar om op zo kort mogelijke termijn tot een oplossing te geraken. Dit zegt de perschef van het kabinet van de president in een persbericht.

Hoewel er gisteren langdurig is gesproken en een gezamenlijke verklaring is uitgegeven, is de staking van de BvL niet opgeheven. Vandaag is voor de tweede dag gestaakt, waardoor het onderwijsproces nog steeds is gestagneerd.

President Desi Bouterse, raadsadviseur Jules Wijdenbosch, de voorzitter van de BvL Wilgo Valies en de president van de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname Marcellino Nerkust, hebben een langdurige bespreking gehad over de onderwijsgevenden. Dit vond plaats in aanwezigheid van de coördinator van Ravaksur, Robby Berenstein.

Opgemerkt wordt dat bij het overleg bijkans twee jaar tussen de afgevaardigden van de president en vertegenwoordigers van de onderwijsgevenden, de herbezinning op de grote diversiteit van functies binnen het onderwijssysteem centraal heeft gestaan.
De noodzaak en onvermijdelijkheid van een wijziging rond de ordening van de grote diversiteit van de bevoegdheden van onderwijsgevenden zich duidelijk hebben afgetekend in de afgelopen periode.

De BvL heeft vier eisen gesteld:
1. De regering moet de onderhandelingen aanvangen over de uitvoering van de herwaardering van alle leerkrachten.
2. De regering hoort over te gaan tot het sluiten van een overeenkomst met de onderwijsbonden over de herwaardering van de leerkrachten zoals afgesproken in 2015.
3. De regering moet in haar beleid kwalitatief goed onderwijs veilig stellen voor de hele samenleving. Er moet worden geïnvesteerd in alle geledingen van het onderwijs.
4. Ombuiging van het beleid dat leidt tot verdere verarming van de werkers.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May