Sociale partners betrokken bij aanpassing stroomtarief
14 Apr 2016, 06:55
foto
President Desi Bouterse


Hoewel de regering had gezegd dat de verdere verhoging van de stroomtarieven aangehouden wordt, moet er toch worden gekeken naar deze kwestie. Dit zei president Desi Bouterse woensdag op een persconferentie. Hij vindt het heel jammer dat "mensen voor hun beurt praten". De Energie Bedrijven Suriname (EBS) is met een bericht gekomen waarin aangekondigd is dat de situatie nijpend is. Het bedrijf kan het hoofd niet boven water houden als de huidige prijzen gehandhaafd blijven.

Bouterse legde uit dat er een commissie is geïnstalleerd om naar de stroomtarieven te kijken. Er is een commissie geïnstalleerd waarin de vakbeweging, het bedrijfsleven en het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen, bezig zijn om op acceptabele wijze de opbouw van de tarieven te bekijken. Dit moet erin resulteren dat "wij met zo min mogelijk pijn eruit kunnen komen.

Na het bericht van EBS is er rumoer ontstaan bij de sociale partners. Zij hebben aangegeven uit de commissie te stappen als zaken op deze manier gecommuniceerd worden. De directeur heeft voor zijn beurt gesproken door aan te kondigen dat de stroomtarieven zullen worden aangepast. De president merkte op dat het om een gevoelige zaak gaat. Hij zou de vakbeweging verzoeken om erbij te zijn. Het gaat om een gezamenlijke operatie. "Je moet naar beide kanten kijken. Je moet kijken naar de situatie van het land en je moet kijken naar de honderd miljoen subsidie, dat kan bruintje niet meer trekken. Het is nu geloof ik 72 miljoen. Dit moet op een verantwoorde wijze gebeuren", benadrukte de president. Hij haalde aan dat samen een oplossing gevonden moet worden.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May