CDB geeft US$ 21.94 miljoen hervorming beroepsonderwijs
13 Apr 2016, 23:29
foto
Patricia McKenzie, vicepresident van de CDB


De Surinaamse overheid krijgt US$21.94 miljoen van de Caribbean Development Bank(CDB) om het programma voor hervorming, kwaliteitsverhoging en uitbreiding van de toegang tot het technisch en beroepsonderwijs, alsook training op VOJ niveau, uit te voeren. Dit wordt het eerste project van de CDB in Suriname en het is gisteren gelanceerd.

Het programma ‘Enhancement of Technical and Vocational Education and Training’ (E-TVET), richt zich op het beroepsonderwijs. Er worden acht praktische instructie centra gebouwd en 101 klaslokalen en workshops opgezet en/of geüpgraded. De locaties zullen worden opgeleverd met meubilair, middelen en noodzakelijk instructiemateriaal dat de student alle mogelijkheden biedt zich optimaal voor te bereiden op een arbeidsplaats.

Meer dan 3500 leerlingen in verschillende wijken, verspreid over het land, zullen gebruik kunnen maken van de voorzieningen. Patricia McKenzie, vicepresident van de CDB is voor de lancering van het project met een delegatie naar Suriname gekomen. Zij geeft aan dat de skills die de studenten zullen ontwikkelen, zullen leiden tot meer kennisvergaring en duurzaam werk voor hen.

Minister van Onderwijs en Wetenschap en Cultuur, Robert Peneux, zegt dat Suriname reeds jaren kampt met het vraagstuk van goede aansluiting aan het gewenste niveau op de arbeidsmarkt.”Suriname heeft zich nationaal en regionaal verplicht om het technisch en beroepsonderwijs te hervormen, om te kunnen voorzien in een productieve arbeidersbestand dat voldoet aan de beroepseisen en standaarden. Belangrijk is dat het gaat om het scheppen van eerlijke en gelijke kansen binnen het onderwijsstelsel in Suriname." Volgens Peneux draagt het programma bij aan de ontwikkeling en versterking van het totale onderwijssysteem en een vlotte integratie van school en werk.

De CDB zal enkele workshops/trainingen geven aan 70 participanten uit de overheid. Hierbij zal ingegaan worden op de wijze van uitvoering van het project en de acties die hierbij noodzakelijk zijn, meldt de voorlichting van de CDB.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May