Nog steeds problemen bij Milieubeheer
12 Apr 2016, 23:22
foto


De Algemene Bond van Personeel Milieubeheer (ABPM) heeft een brief over het resultaat van gevoerde onderhandelingen bij Milieubeheer en over uitvoering van het Protocol gericht aan de minister van Openbare Werken, Siegfried Wolff. De bond verwijt de minister in het schrijven een niet constructieve houding aan de dag te leggen in de kwestie.

De bond zegt dat het feit dat de ABPM gewacht heeft op actie van het ministerie en de minister in de periode 1 december 2015 tot en met 11 april 2016 de ruimte heeft gegeven om te werken aan de realisatie van de overeengekomen punten, positivisme, geduld en een constructieve instelling uitstraalt. “Een instelling die overigens niet op u kan worden overgebracht.”

De minister zou hebben nagelaten om de instructie van de president, om met de bond te geraken tot de uitvoering van punten in het protocol, uit te voeren. De bond had het ministerie ook gevraagd om voor maandag 11 april om 10.00 u een schriftelijk overzicht te geven van de realisatie van de punten, waarover de werknemers onder meer in oktober 2015 actie gevoerd hebben.

De bond zegt dat zij voor oplossing van de problemen de president van de Republiek en hoofdbestuur van de COL, bij de case heeft betrokken en hoopt dat die de belangenrealisatie van de werknemers serieus nemen en diligent aanpakken. Een laatste verwijt aan de minister betreft de huldiging van medewerkers van Milieubeheer. Het ministerie zegt geen geld hiervoor te hebben. “Er is echter wel geld om bevriende aannemers als actiebrekers in te zetten. Gaarne worden wij door u geïnformeerd als het hier betreft een transparante aanbesteding en zo ja wanneer die gehouden is”, staat in de brief.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May