MinOWC start project hervorming VOJ beroepsonderwijs
12 Apr 2016, 20:42
foto
Minister Robert Peneux heeft het project voor hervorming van het voj-beroepsonderwijs gelanceerd.


De roep om in te spelen op veranderingen in de productiesector en de arbeidsmarkt, is met de lancering van het project voor de hervorming van het beroepsonderwijs op het Voortgezet Onderwijs op Junioren niveau beantwoord. Dit project van het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC), richt zich op verbetering en uitbreiding van het Technical and Vocational onderwijs en Training (E-TVET). Minister Robert Peneux heeft vandaag het startsein voor de activiteiten gegeven.

Volgens Peneux moet het onderwijs ervoor zorgen dat werknemers goed opgeleid zijn. E-TVET zal met name zorg dragen voor de reorganisatie van het TVET systeem op secundair niveau VOJ, alsook voor een verbeterd aantal voortgezet onderwijsmogelijkheden voor afgestudeerden binnen het secundair niveau.

Peneux gaf aan blij te zijn met de financiering van de Caribbean Development Bank (CDB). E-TVET is het eerste project dat door de CDB in Suriname gefinancierd wordt. De bank stelt ruim 22 miljoen Amerikaanse dollars beschikbaar voor de uitvoering. Het voornaamste hierbij is de opzet van acht (8) praktijk lokalen landelijk en het trainen van docenten in het gebruik van de moderne machines. Suriname beschikt niet over voldoende infrastructuur, die essentieel is voor een adequate uitvoering van het project, zegt de voorlichting van het MinowC.

Suriname zal met de uitvoering van dit project zijn onderwijsresultaten kunnen verbeteren en werken naar standaards die gelijk zijn aan die van het Caribisch gebied, zegt vicepresident van de CDB, Patricia McKenzie. “De CDB ondersteunt initiatieven hiervoor, omdat het bijdraagt aan de regionale integratie binnen de Caricom.” In december 2014 werd de financiering goedgekeurd.
Het project wordt in twee fases uitgevoerd. De eerste fase wordt door de Surinaamse overheid en de Caribbean Development Bank ($ 22 miljoen ) gefinancierd. De tweede fase krijgt financiële hulp van de Islamic Development Bank ($16 miljoen).
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May