BvL in staking vanaf morgen
12 Apr 2016, 12:46
foto
Bestuursleden van de BvL op een persconferentie. In het midden voorzitter Wilgo Valies. (Foto: René Gompers)


De algemene ledenvergadering (alv) van de Bond van Leraren (BvL) heeft besloten morgen in actie te gaan. Er zal geen les worden gegeven door de leden van de bond. Het derde kwartaal begint morgen. De BvL stelt eisen aan de regering. De onderhandeling met de onderwijsbonden moet onmiddellijk opgestart worden om te komen tot herwaardering van de leerkrachten. Het principe-akkoord bereikt in 2015 moet worden uitgevoerd.

Wilgo Valies, voorzitter van de BvL, heeft na de alv meteen een persconferentie gehouden. Hij haalde aan dat leraren enorm zijn verarmd en structureel zijn ondergewaardeerd. Er is jarenlang gesproken met de regering zonder dat er resultaten zijn bereikt. De BvL wil dat de regering investeert in het onderwijs over de hele linie. Een andere eis is dat het wisselkoersbeleid wordt omgebogen om verdere verarming van werkers te voorkomen. "Als hierin geen verandering komt zal de verarming, de verpaupering van het volk toenemen."

De BvL vindt dat de regering met de mond belijdt dat onderwijs prioriteit nummer 1 is. De daden van de regering spreken volgens hem duidelijke taal. Leerkrachten worden volgens Valies totaal niet gewaardeerd, terwijl zij de dragers zijn van het onderwijs. De BvL vindt dat de grens is bereikt. Valies benadrukte bereid te zijn om met de regering om de tafel te zitten om het tij te keren. "Wij hebben het punt bereikt, tot hier en niet verder. Het besluit van de alv om het werk neer te leggen is een signaal. Wij zijn bereid tot het uiterste te gaan. Er moet onderhandeld worden met de vakbonden. Wij doen een beroep op de ouders om hun kinderen thuis te houden. Wij gaan geen onderwijs geven. De overheid moet op een volwassen manier omgaan het onderwijs," zei Valies.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May