BvL besluit later op de dag over actiemodel
12 Apr 2016, 00:00
foto
Wilgo Valies, voorzitter van de Bond van Leraren


De Bond van Leraren (BvL) zal later op de dag een besluit nemen over actiemodellen nu woensdag het derde kwartaal begint. Vóór de Paasvakantie hebben de leden van de BvL tot 11.00 uur gewerkt. De regering heeft eerder gesteld niet tegemoet te kunnen komen aan de eisen van de lerarenvakbond. President Desi Bouterse deelde mee dat gekozen wordt voor het algemeen belang.

De president heeft eerder voorstellen gedaan aan de Raad van Vakcentrales in Suriname (Ravaksur), de BvL en de Federatie van Organisaties van Leerkrachten in Suriname (FOLS). Er is nog geen overeenstemming bereikt over de voorstellen. De vakbeweging heeft hierover maandag een onderhoud gehad met de president. De BvL was er niet bij. "Wij hadden een andere belangrijke vergadering en konden niet aanwezig zijn," zegt Valies aan Starnieuws.

De BvL-voorzitter merkt op dat al meer dan twee jaar gesproken wordt met de regering. De leerkrachten zijn helemaal niet tegemoet gekomen. Intussen is de SRD enorm in waarde gedaald. Leraren hun salaris is bijna niks meer waard. De parallelkoers is al boven de SRD 6,20 voor de US dollar. Ook de veilingkoers holt er achteraan. "En wat gebeurt er in de winkels? Boven de straatkoers wordt er nog een winstmarge berekend. Zo kan het niet langer doorgaan," stelt Valies.

Aan de leden zal verslag gedaan worden over wat de stand van zaken is. De algemene ledenvergadering zal een besluit nemen over te ondernemen stappen. "Wij hebben besloten om een dag voordat de school begint bijeen te komen. De situatie is zeer nijpend voor de leraren," zegt Valies.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May