Minister Van Dijk-Silos neemt contact op met politiebond
11 Apr 2016, 15:34
foto
Minister Jennifer van Dijk-Silos


Minister Jennifer van Dijk-Silos van Justitie en Politie zal in overleg treden met de Surinaamse Politiebond (SPB) om na te gaan welke kant het opgaat met de geplande spoed algemene ledenvergadering van dinsdag. De minister zei in het programma Bakana Tori vanmiddag dat bondsvoorzitter Robby Ramjiawan haar gebeld heeft, maar zij kon de telefoon toen niet opnemen. Nadat Cliff Limburg het bericht op Starnieuws voorlas, begreep de minister waarom Ramjiawan contact zocht.

De bewindsvrouw is op de hoogte van de problemen binnen de politie. Zij was bezig met de koeling van de Centrale Meldkamer. Zij hoopt een sponsor te vinden, want er is geen geld. Van Dijk-Silos geeft aan dat zij de autorisaties op tijd in orde maakt, maar er is geen geld.

De minister merkt op een goede relatie te hebben met de SPB. De politie werkt onder mensonterende omstandigheden op Snesikondre. De minister is hier op de hoogte van. Er komt een politiepost annex brandweer op Snesikondre. Deze zullen worden gefinancierd door Surgold. Dit is in orde gemaakt door haar collega van Natuurlijke Hulpbronnen, Regilio Dodson. "Zo helpen wij elkaar," deelde Van Dijk-Silos mee.

De minister zal een beroep doen op de SPB om niet over te gaan tot staking, want de situatie in het land is bijzonder explosief. Volgens de bewindsvrouw wordt een deel van de criminaliteit geregisseerd met het doel om de regering ten val te brengen. Zij gaf aan dat er 'intelligence informatie' hierover aanwezig is. Zij wilde niet te diep hierop ingaan, maar vooral jongeren worden gebruikt hiervoor. Bepaalde criminaliteit heeft hetzelfde patroon, zei ze.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May