Hooghart: Het subsidieprobleem bij Lotjeshuis opgelost
10 Apr 2016, 11:34
foto
CLO-voorzitter Ronald Hooghart


Ronald Hooghart, voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), heeft gezocht naar een oplossing waardoor salarissen van personeel van Lotjeshuis, in orde zijn gekomen. Hooghart zegt aan Starnieuws dat door de bureaucratie op verschillende plekken, de subsidie niet op tijd is verstrekt. Nadat enkele personeelsleden van het tehuis bij hem zijn beklag zijn komen doen, heeft hij zich ingezet voor het vinden van een oplossing.

De vakbondsleider merkt op dat mensen het gauw laten liggen als sommige administratieve zaken niet volgens een bepaald model verlopen. "Als er meer overleg was, zou het probleem opgelost kunnen worden," meent Hooghart. Hij heeft gezeten met Sociale Zaken en Financiën om na te gaan waar het probleem was. Iedereen heeft meegewerkt, waardoor de salarissen uitbetaald kunnen worden.

"Samen met Ramon Abrahams hebben wij van de CLO pakketten verstrekt aan het tehuis. Ook heeft de directeur van Landbouw, Veeteelt en Visserij groente en fruit geschonken," deelt Hooghart mee. Hij heeft geprobeerd SRD 32.000 te lenen om de salarissen voor te schieten, maar dat is niet gelukt. "Gelukkig heeft iedereen meegewerkt om de zaak op te lossen. Ik zal erop toezien dat dit probleem zich niet herhaalt. Het tehuis zal ook regelmatig voedselpakketten, groente en fruit ontvangen," belooft Hooghart.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May