Kastiel scoort vier doelpunten voor IMT en velt WBC
10 Apr 2016, 02:37
Romeo Kastiel van Intern Moengo Tapoe scoort alle vier doelpunten in de wedstrijd tegen WBC. (Foto: Ala-D Media)

Inter Moengo Tapoe (IMT) heeft zaterdag een belangrijke zege geboekt op WBC, in het Ronnie Brunswijk Stadion te Moengo. In eigen huis keken de jongens van Moengo aanvankelijk tegen een 2-1 achterstand. Maar na 90 minuten spelen werd het 4-2 voor Inter. Een wedstrijd waarbij Romeo 'Poeti Poeti' Kastiel tot man of the match gerekend kan worden. Hij nam alle vier doelpunten van Inter Moengo Tapoe voor zijn rekening.

De wedstrijd was in de beginminuten rommelig. WBC was toch meer aanvallend ingesteld. Zeker drie kansen kwamen voor het doel. En dan gebeurde het na 30 minuten spelen. Gregory Pokie stuurde Romeo Kastiel diep tussen de verdediging van WBC in. Kastiel was blijkblaar laat, maar door een foutje van doelman André Zebeda van WBC, kon Kastiel de bal bemachtigen. Hij stond alleen voor het doel en kogelde zo de 1-0 voor de thuisploeg in.
Kort voor rust maakte Giovanni Asabigi een overtreding in de 16 meter zone. Vangelino Sastromedjo belastte zich met de penalty en gaf doelman Obrendo Huiswoud het nakijken: 1-1.
En dan opslag van rust. Huiswoud kwam even uit zijn doel en geheel onverwachts trapte Giovannie Drenthe ver buiten de 16 meter zone met een volley de bal het net in: 2-1

In de tweede helft kwam Inter duidelijk herboren het veld op. De bal kwam van Stefano Rijssel bij Anduello Amoeferie die goed naar binnen liep op links. Hij gaf een achterzet op Kastiel die de gelijkmaker kon aantikken: 2-2. Bij het derde doelpunt van Inter was het wederom Kastiel die de genadeslag toebracht. Een voorzet werd in eerste instantie gemist door Kareem Kwasie. De bal kwam bij doelman Zebeda die even niet goed oplette en daar was Kastiel met het hoofd: 3-2.
En dan nogmaals Kastiel in actie. Kwasie speelde Rijssel aan. Rijssel ging diep en gaf de voorzet. Weliswaar laat, maar weer door slap verdedigingswerk van WBC dit keer door Furgil Ong A Fat, kon Kastiel in één keer het vierde doelpunt raak inschieten: 4-2.
WBC had met 15 minuten te gaan niets meer in de melk te brokkelen. Inter kon verder uitlopen, maar tot doelpunten kwamen geen van beide ploegen. De drie ploegen van IMT werden veilig gesteld.