Deel van terrein MI-Glis aan Unasat gegeven
08 Apr 2016, 12:33
foto
Een deel van het terrein aan de Jagernath Lachmonstraat bestemd voor MI-Glis, gegeven aan Unasat (Foto's: René Gompers)


Een deel van het terrein waar het nieuwe onderkomen van MI-Glis komt te staan, is weggegeven aan Unasat. Het personeel heeft zich klaargemaakt voor een actie bij het ministerie van Ruimtelijke Ordening, Grond en Bosbeheer (RGB). Minister Steven Relyveld heeft sneller gehandeld en is onaangekondigd naar Glis getogen om zaken recht te trekken.

Glis heeft als taak om gronden in kaart te brengen, te registreren en de data daarover te beheren. Het terrein aan de Jagernath Lachmonstraat is sinds 2005 ter beschikking gesteld voor het opzetten van een kantoorgebouw geeft Norman Doorson van het Glis aan. Hij voert het woord namens het personeel. "In 2013 hebben we formeel het verzoek gedaan om het terrein in grondhuur te krijgen omdat er geen schot in de zaak kwam. Gisteren hebben we ontdekt dat een deel is uitgegeven aan een andere organisatie. De beschikking is getekend op 29 maart dit jaar. Het verzoek is aangeboden op 7 april." Een derde deel van het terrein is uitgegeven aan Unasat, waar Glenn Geerlings voorzitter van is. Starnieuws verneemt dat de aanvraag van de onderwijsinstelling gedaan is eind vorig jaar. In zes maanden is een deel van het terrein dat bestemd was voor Glis, uitgegeven aan Unasat.

"Het terrein is een hectare groot, een derde gaat naar Unasat en de rest naar Glis. Er is geen vuiltje aan de lucht," vindt Relyveld. "Het is de minister die beslist hoeveel je krijgt van wat je aangevraagd hebt. We hebben gekeken naar het grotere belang. Het gaat om een instelling die dringend huisvesting nodig heeft. Unasat heeft 700 studenten, van wie 50 moeten afstuderen." Glis heeft ook dringend een eigen onderkomen nodig, halen zowel Doorson als Relyveld aan. Momenteel wordt er maandelijks ruim US$ 10.000 aan huur neergeteld. " In die vijf jaren had je al een eigen huis kunnen hebben," merkt Relyveld op.

Relyveld geeft aan dat er niet zoveel ophef gemaakt hoefde te worden. "Het Glis weet alles wat gronden betreft. Men had mij gewoon eerder moeten contacten," geeft hij aan. Relyveld is met de beschikking komen opdraven om het personeel gerust te stellen. "We zijn nu zover om de beschikking te tekenen. Jammer dat de mensen daarvan ook niet op de hoogte zijn gesteld. Maandag kunnen de stukken al in orde zijn." Doorson geeft aan "liever met één vogel" tevreden te zijn. Wel is het zo dat plannen nu gewijzigd moeten worden omdat niet het hele terrein waarover MI-Glis rekende, nu ter beschikking komt.

René Gompers
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May