Veroordeling in HSDS diefstalzaak
08 Apr 2016, 07:33
foto


Rechter Sieglien Wijnhard heeft op de rechtszitting van donderdag, Aroena K. en Rishiradj R. veroordeeld tot een celstraf van acht maanden, waarvan twee voorwaardelijk, onder aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht en een proeftijd van drie jaar. Beide verdachten die eerder voorlopig in vrijheid gesteld waren, blijven op vrije voeten. De kantonrechter voerde aan dat de veroordeelden zich samen, enige goederen toebehorende aan HSDS, toegeëigend hadden. Ze legde de straf conform de eis van het Openbaar Ministerie op.

Beiden werden ervan beschuldigd goederen en een geldbedrag verduisterd te hebben. Rishiradj R. was supervisor van het magazijn, terwijl Aroena K. allrounder, maar vooral belast was met in- en uitvoer van goederen van het magazijn middels een bonnensysteem.
Volgens Rishiradj R. had Aroena K., hem benaderd om enkele bedragen te innen voor het bedrijf. Dat deed Rishiradj R. en gaf het geïnde bedrag aan Aroena K. De werkgever had op de rechtszitting verklaard dat het systeem waarin de administratie gedaan werd nog wat mankementen had. Advocaat Benito Pick die Aroena K bijstond, merkte op dat zij wel de manager was. Zij ging over zaken van het bedrijf, maar niet dat zij alle goederen onder haar beheer had en de eindverantwoordelijke was. De kantonrechter was het hiermee niet eens en voerde aan dat zij wel bevoegd was om goederen af te staan. Daarnaast zijn er bonnen aangetroffen die geen bestemming hadden en de persoonsgegevens ontbraken.

Rishiradj R. had bij een grote klant van HSDS SRD 16.900 geïnd. Volgens de verdachte had hij de bonnen van Aroena K. gekregen om het geld in ontvangst te nemen. Dit gebeurde in februari vorig jaar, terwijl zij al met ontslag was. Er waren goederen afgegeven zonder bonnen, hetgeen niet was toegestaan door het bedrijf. Alle bonnen moesten voorzien worden van een adres. Dit bleek niet overal het geval te zijn. Ook zou Rishiradj R. een televisietoestel, dat bestemd was voor Suralco, zonder toestemming genomen hebben. Volgens de verdachte had hij toestemming van Aroena K. Zij bleef ontkennen. Zij verklaarde dat zij nimmer de opdracht aan haar medeverdachte had gegeven om gelden te innen en de televisie te nemen.

Wanita Ramnath
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May