Waterleidingbuis Indira Ghandiweg wordt vervangen
07 Apr 2016, 21:42
foto
Het startsein van het project ter vervanging van de drinkwaterhoofdtransportbuis aan de Indira Gandhiweg. (Foto's: BIC-Para)


De stalen drinkwaterhoofdtransportbuis aan de Indira Gandhiweg, vanaf de Meursweg tot de Van Hattemweg, wordt vervangen. Er wordt nu een pvc-buis met een diameter van 400 millimeter geplaatst. De werkzaamheden voor vervanging van de buis zullen plaatsvinden tussen 8.00uur ’s morgens en 8.00 uur ’s avonds. Het project is vandaag gestart en gaat door tot september.

De nieuwe buis komt onder de berm, waardoor de oude leiding niet weggehaald hoeft te worden en nog in functie is. De palmen en bloemen langs het gestippeld traject op de bermen van de Indira Gandhiweg worden tijdens de activiteiten geleidelijk aan verwijderd en in oorspronkelijke staat terug geplaatst. Het commissariaat van Para heeft deze planten vier jaren geleden geplant en verzorgd voor verfraaiing van het gebied.

De oorspronkelijke hoofdbuis is in 1930 aangelegd. Vanuit het pompstation Republiek wordt jaren water gepompt naar pompstation Van Hattemweg, om vervolgens verschillende huishoudens in woonwijken buiten Para te voorzien van stromend water, zegt het BIC-Para.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May