Spoedig stabiele stroomvoorziening SPCS-raffinaderij
07 Apr 2016, 18:15
foto


De productie van de elektriciteitscentrale van Staatsolie Power Company Suriname (SPCS) wordt op 16 april hervat. Sinds gisteren is de centrale uit bedrijf, omdat er wordt gewerkt aan het verhogen van de betrouwbaarheid en stabiliteit van de elektriciteitsvoorziening naar de raffinaderij. Ook de raffinaderij is vanaf gisteren uit bedrijf. Staatsolie garandeert in de tussenliggende periode de leveringen van premium diesel en gasoline.

Bij de raffinaderij worden werkzaamheden verricht die niet tijdens het productieproces kunnen worden uitgevoerd, aan met name de waterstoffabriek. Het is de bedoeling dat na hervatting van de werkzaamheden, alle units weer op een veilige, stabiel en betrouwbare manier opereren, zegt de Staatsolie-voorlichting.

De raffinaderij zal dan gevoed worden vanuit andere generatoren van SPCS die gekoppeld zijn aan het EBS-net. Hierbij wordt een tweede voedingslijn van de raffinaderij aangesloten op deze machines. Ook worden de elektrische beveiligingen van deze machines en de raffinaderij geoptimaliseerd om veilig te kunnen draaien op het elektriciteitsnetwerk van EBS.

Op dit moment wordt de raffinaderij gevoed vanuit de SPCS via de Island mode operations. Dit betekent dat de generatoren niet gekoppeld zijn aan het EBS-elektriciteitsnet. Voor deze tijdelijke oplossing was gekozen na de stroomonderbrekingen in december, waardoor regelmatig stagnatie optrad in het productieproces van de raffinaderij. Na een onderzoek bleek dat ook met deze tijdelijke constructie de elektriciteitsvoorziening niet gegarandeerd was.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May