Medisch directeur SVZ over kinderarts McGregor
07 Apr 2016, 12:58
foto


Recent is de kinderarts Drs. Magda McGregor-Schuerman besproken in een of meerdere Nederlandse kranten en in een Belgische krant. De berichtgeving is echter sensatiebelust, onvolledig, onjuist en eenzijdig. Daarom wil ik wat objectieve informatie verschaffen en de kant van dokter McGregor toelichten.

De kinderarts, Drs. Magda McGregor-Schuerman, is sinds 1 februari 2015 in dienst van het St. Vincentius ziekenhuis. Dokter McGregor heeft in 2013 in een Nederlands ziekenhuis een zeer vervelende casus meegemaakt waarbij een tienjarige jongen is overleden.

De casus is in 2013 grondig onderzocht in het betreffende ziekenhuis en door de Nederlandse inspectie voor ziekenhuizen. Aan de hand van de resultaten van deze onderzoekingen is besloten dat dokter McGregor geen blaam treft en er heeft geen verwijzing naar het medisch tuchtcollege plaatsgevonden. De ouders van de patiënt waren mogelijk ontevreden dat er geen sancties zijn ondernomen naar dokter McGregor en hebben een klacht ingediend bij het openbaar ministerie in Nederland. Een bezwaarschrift tegen de aanklacht werd afgelopen vrijdag behandeld.

Feiten zijn:
Dokter McGregor heeft een geldige B.I.G. registratie zonder opmerking/aantekening in het BIG-register. Dit kan iedereen controleren. Deze hernieuwde registratie is afgegeven in 2014. Ze is niet op non actief gesteld en heeft zelfs een jaar lang gewoon doorgewerkt in haar ziekenhuis na het voorval.
Ze ambieerde een baan in het buitenland en omdat ze door een recent overlijden geen naaste familie meer in Nederland had was het moment daar in 2015, om uit Nederland te vertrekken. Ze heeft goede referenties van haar ziekenhuis meegekregen.

Hopelijk kunt u de berichtgeving nu beter op zijn waarde beoordelen.

Clement Bailey
Medisch directeur St. Vincentius Ziekenhuis
Advertenties

Tuesday 19 January
Monday 18 January
Sunday 17 January