Wisselkoers vliegt naar SRD 5,28 na valutaveiling
05 Apr 2016, 11:13
foto


De wisselkoers vliegt vandaag, na de veiling die de Centrale Bank van Suriname (CBvS) gehouden heeft, naar SRD 5,28 voor de US dollar. De koers gaat in één keer met 13 cent de lucht in. De vraag naar US dollars is veel hoger dan het aanbod. Veel banken hebben hoog geboden namens hun cliënten, omdat er slechts US$ 1,5 miljoen geveild werd. De gewogen gemiddelde koers is SRD 5,275.

De CBvS heeft de strategie van de veilingen gewijzigd. Er zal ertoe overgegaan worden om meerdere veilingen in een week te houden. Volgens deskundigen die de bank geraadpleegd heeft, zal bij meerdere veilingen in de week of zelfs dagelijks de kloof tussen de officiële en parallelkoers sneller gedicht worden.

De koers op straat is op dit moment rond de SRD 5,60 voor de US dollar. Starnieuws verneemt dat veel mensen hun geld nog vasthouden omdat ze verwachten dat ze hun vreemde valuta voor hogere bedragen kunnen verkopen.

De CBvS stelde in een verklaring gisteren dat een groot deel van de valutamarkt gedomineerd wordt door onbevoegden en duistere handelaren. Ook de aankoop en verkoop van vreemde valuta in supermarkten en andere bedrijven, of gewoon in de straten van Paramaribo, zijn de boosdoeners.
Advertenties

Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May