CBvS zal meerdere veilingen houden per week
04 Apr 2016, 14:41
foto


De Centrale Bank van Suriname (CBvS) deelt mee dat op basis van evaluatie van de valutaveilingen en aanbevelingen van internationale deskundigen, zullen de frequentie van de veilingen worden opgevoerd. Gedacht wordt aan twee of drie keer per week of zelfs dagelijks. Hierdoor zal naar verwachting de kloof tussen de veilingkoers en de parallelkoers sneller worden gedicht, stelt de bank.

De CBvS zegt in een uiteenzetting van het monetaire en wisselkoersbeleid dat door werking van vraag en aanbod rust op de valutamarkt zal worden gebracht. Uiteindelijk moet er een evenwichtssituatie worden bereikt. De grotere betrokkenheid van de commerciële banken is volgens de CBvS van cruciaal belang. Dit gezien hun rol bij de financiering van de internationale handel en bij de afwikkeling van de lokale internationale betalingen.

"Helaas wordt heden ten dage een groot deel van de valutamarkt gedomineerd door onbevoegden en duistere handelaren en door de aankoop en verkoop van vreemde valuta in supermarkten en andere bedrijven, of gewoon in de straten van Paramaribo," zegt de CBvS. Er is hierover grote bezorgdheid binnen de nationale en internationale gemeenschap.

U kunt de uiteenzetting van de CBvS hier downloaden.
pdf-icon.gif Uiteenzetting_CBvS.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May