Rvc-topman Telesur voor 'money swap' naar China
04 Apr 2016, 06:18
foto


Mike Antonius die vrijdagmiddag door de raad van commissarissen (rvc) benoemd was als waarnemend directeur, had gelijk een rondschrijven gestuurd naar de werknemers van Telesur. Hij ontkrachtte de hardnekkige informatie dat het hoofdkantoor van Telesur als onderpand zou dienen voor een overheidslening in een deal met China. Hij deelde ook mee dat president-commissaris Gardelito Hew A Kee naar China was om informatie in te winnen over kosteneffectiever inkopen van equipment via de bestaande money swap.

Antonius was een etmaal in deze functie. Nadat de bond bij Telesur protesteerde en dreigde in actie te gaan, is het besluit zaterdag teruggedraaid. Russ Headley is teruggeplaatst in zijn functie en de benoeming van Antonius is ook teruggedraaid. Het besluit om Headley te ontlasten en in zijn plaats Antonius te benoemen, zal "vooralsnog niet ten uitvoer worden gebracht".

De rvc en de bond hebben afgesproken dat voor het wederkeren van de orde en rust binnen de organisatie, minimaal twee weken in acht zal worden genomen, voordat er sprake kan zijn van het benoemen van een nieuwe leiding. Intussen is er een CLAD-onderzoek gaande binnen het communicatiebedrijf.

U kunt het rondschrijven van Mike Antonius hier downloaden.
pdf-icon.gif Rondschrijven_Mike_Antonius.pdf                
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May