Zinedine Zidane speelt het klaar: 2-1
02 Apr 2016, 17:35
Verdediger Gerard Pique breekt met een kopbal in de 56ste minuut de ban in de Clasico. (Foto's: Reuters)

Het is gebeurd. Zinedine Zidane heeft zijn eerste Clasico gewonnen. Cristiano Ronaldo was bijna onzichtbaar gedurende 85 minuten. Maar na een assist van Bale, bezorgt hij zijn team de overwinning in een beladen Camp Nou.

Zidane heeft van het begin af vastgehouden aan zijn speeltactieken en het resultaat ligt er. Het was verdediger Gerard Pique die uit een corner de ban brak in de 56ste minuut. Hij kopte het leder in het doel van Keylor Navas. Zes minuten later wist Karim Benzema atletisch de score gelijk te trekken.

Gareth Bale verwerkte in de 80ste minuut een assist van Ronaldo tot een doelpunt. Om onduidelijke reden is dat doelpunt afgekeurd door de arbiter. In de laatste minuten in Camp Nou was de spanning te snijden. Eén ding is duidelijk, maatjes zullen de spelers van Barcelona en Real Madrid wel nooit worden.

Vijf minuten na het afgekeurde doelpunt maakt Ronaldo geen fout. Bale geeft een uitstekende assist en de nummer 7 van Real maakt er 2-1. Real heeft de laatste 10 minuten gespeeld zonder Sergio Ramos omdat deze zijn tweede gele kaart kreeg en vervroegd de kleedkamers moest opzoeken.

In de laatste 15 minuten is Ivan Rakitic vervangen door Arda Turan en coach Zinedine Zidane kiest ervoor om Karim Benzema te vervangen door Jese Rodriguez (77ste). De tweede wissel bij Real komt een minuut voor uitscheiden. Lucas Vazquez komt binnen voor Bale.

Met het verlies van Barcelona vandaag komt een eind aan hun reeks van overwinningen. Op 3 oktober vorig jaar leed het team van Luiz Enrique zijn laatste nederlaag. Dat is zes maanden geleden.