El Clasico: Teams zoeken rust op met 0-0
02 Apr 2016, 16:35
De El Clasico vandaag staat in het teken van de overleden voetballegende Johan Cruyf.(Foto's: Reuters)

Met kansen aan beide zijden gaan Barcelona en Real Madrid de rust in met 0-0. De wedstrijd heeft de kwalificaties van een El Clasico nog niet bereikt. Barcelona heeft de meeste kansen gehad.

De eerste kans van Barcelona kwam al vroeg in de 12de minuut. Luiz Suarez liet Sergio Ramos op het veld liggen, terwijl Neymar vanuit de flank het doel van Keylor Navas naderde. Er valt wat voor te zeggen hoe ’s wereld dodelijkste aanvaller een open doel heeft gemist. De reactie van de 90.000 bezoekers in Camp Nou spreekt boekdelen. Het is een opmerkelijke misser van Suarez die de kans om zijn 27ste doelpunt in La Liga heeft laten liggen.

Tijdens de wedstrijd die wordt gespeeld ter nagedachtenis van voetbalicoon Johan Cruyf is er veertien minuten lang geapplaudisseerd. T-shirt nummer 14 is onlosmakelijk verbonden aan de legendarische ex-speler en ex-trainer van Barcelona.

Real-trainer Zinedine Zidane lijkt tevreden zolang het scorebord op 0-0 staat. Real lijkt de acties van Barcelona af te wachten en maakt gretig gebruik van de fouten van de blauw-rode formatie. Sergio Ramos (13de) en Dani Carvajal (18de) van Real hebben de gele kaart. Bij Barcelona kijkt Javier Mascherano (31ste) aan tegen de gele kaart na een overtreding op Gareth Bale.