Barricades bij oude standplaats ‘Albina Taxi’
02 Apr 2016, 15:45
foto
De oude standplaats van de 'Albina Taxi's' is in de holst van de nacht afgesloten met grote betonnen blokken.


De overheid is ertoe overgegaan om barricades op te werpen bij het oude veerplein aan de Waterkant waar de Albina taxi’s stonden. Wie rond twee uur vanochtend langs de Waterkant heeft gereden, zal wellicht hebben gedacht dat de politie met een grootscheepse actie bezig was.

Alle hoeken vanaf de kruising met de Keizerstraat tot bij de kruising Saramaccastraat waren in de vroege ochtend afgezet. De brandweer en de onderneming Kuldipsingh, waren samen met het commissariaat en vertegenwoordigers van het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme bezig barricades op te werpen op de ‘oude standplaats van de Albina taxi’s’.

In het holst van de nacht is de plek waar al jaren over wordt geklaagd, geblokkeerd. Kuldipsingh heeft hele grote betonnen blokken geplaatst langs de weg tegenover KFC Waterkant tot aan de grens met de Vreedzaammarkt en aan de oude ingang van het veerplein. Verkeerstechnisch moet nog blijken dat deze massieve betonnen blokken veilig zijn. De Brandweer heeft de nodige aanwijzingen gegeven.

Het ministerie van TCT is jaren bezig deze taxihouders te ordenen. Enkele weken geleden is overeenstemming bereikt met de Albina-taxihouders om van standplaats te veranderen. Deze groep taxihouders is nu verhuisd naar de Drambrandersgracht. Vertegenwoordigers van de groep hebben het besluit met gemengde gevoelens aanvaard. Ze wijzen erop dat de nieuwe standplaats enkele basisvoorwaarden, waaronder een onderdak ontbeert.

Ala-D Media
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May