Curtis Hofwijks krijgt award en studiebeurs
03 Apr 2016, 08:23
foto
Curtis Hofwijks (foto: FaceBook)


Op 14 april wordt in Theater Unique de Anti Curruption Crusader Award uitgereikt aan Curtis Hofwijks, één van de initiatiefnemers van de actiegroep We Zijn Moe. Aan de prijs is gekoppeld een studiebeurs van de Technological University of the Americas. De award ziet Hofwijks wel zitten, maar twijfelt of hij de studiebeurs ook moet accepteren.

Hofwijks is als enige genomineerd door de Anti Corruption & Ethics Movement Suriname van Hubert Rampersad, internationaal consultant op het gebied van ‘industrial engineering’, ‘business management’ en ‘personal branding.’ Hij is verbonden aan de Authentic Personal Brand Coach Federation, Technological University of the Americas en de Indian Management Academy. De Anticorruption & Ethics Movement Suriname is opgericht om goed bestuur en ethiek door middel van kunst en wetenschap te stimuleren.

De studiebeurs heeft een waarde van US$ 19.000. Hiermee krijgt Hofwijks de kans om zijn studie Bachelor in Business Administration, met een specialisatie in Good Governance & Ethics, af te ronden. “Een award ga je sowieso accepteren, maar die beurs...dat hangt van verschillende factoren af,” deelt Hofwijks Starnieuws mee. “Ik woon, werk en heb mijn sociaal leven hier. Ik moet eerst weten wat het allemaal inhoudt, specifiek wat er bij komt kijken. Ik ben niet echt bereid om mijn leefomstandigheden drastisch te veranderen. Als ik van huis uit zou kunnen studeren zou dat ideaal zijn, als het niet aan expiratie onderhevig is kan het wachten. Er zijn heel wat dingen en je moet ook weten uit welke hoek het komt. Er zijn nog heel wat vragen onbeantwoord maar na 14 april hebben wij een beter beeld daarover.

Ramsoender Jhauw is in 2015 het rolmodel van Anti Corruption Crusader geweest. In andere categorieën waren beloond het R.K. Bisdom Paramaribo voor Authentic Governance, Armand van Alen voor Ethical Entrepreneurial Leadership en zijn de The Most Ethical Politicians geweest Asiskumar Gajadien van de VHP en Carl Breeveld van DOE.

René Gompers
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May