Chefs in training voor zesde internationale competitie
02 Apr 2016, 02:37
foto


In aanloop naar de Taste of the Caribbean Competition van de Caribbean Hotel & Tourism Association zijn de deelnemende chefs bezig met een trainingstraject. Via veldbezoeken en tastings worden zij klaargestoomd om deel te nemen aan de wedstrijden.Suriname zal van 4 t/m 10 juni 2016 voor de zesde keer deelnemen aan de competitie in Miami.

Het team bestaat voornamelijk uit dezelfde chefs als in 2015: Lorenzo Harper, Gilbert Wirjomonawi, Xaviera Mijnhijmer (pastry chef) en David Deul (bartender). Zij werden toen getraind door chef Jethro Wirth die het jaar daarvoor de ‘Chef of the Year Competition’ won. Als junior chef gaat dit jaar Yamuro Zuiverloon (20) mee, terwijl chef Cherwin Alexander –die in 2013 goud behaalde op het onderdeel ‘Seafood- als team coach en captain meereist.Het team is er erg op gebrand dit jaar opnieuw gouden medailles mee naar huis te nemen, zegt de organisatie.

Er is een samenwerking aangegaan met het Suriname Heritage Festival en het Peperpot Natuurpark voor een Caribbean Chefs Barbecue vandaag. De organisaties slaan de handen ineen en zorgen in deze Paasvakantie voor een gezellige familiedag met kinderspelen, speurtochten, djaran kepang, diverse workshops waaronder ‘maak je eigen cocktail’. Live cooking and grilling maken deel uit van het programma.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May