Labadie en Martodikromo onderscheiden door Defensie
01 Apr 2016, 12:12
foto
Luitenant-kolonel Mitchell Labadie en kapitein Frankie Martodikromo zijn onderscheiden door Defensie.


Luitenant-kolonel Mitchell Labadie en kapitein Frankie Martodikromo hebben onlangs de militaire onderscheiding voor speciale diensten ontvangen in de graad van Commandeur. Dit meldt het ministerie van Defensie.

Labadie ontving deze onderscheiding in zijn hoedanigheid van nationaal afgevaardigde van de Republiek Suriname bij de Centre for Strategic Defense Studies (CEED-CDS) te Argentinië in de periode februari 2013-november 2015. In deze hoedanigheid heeft hij de relatie tussen de CEED en Suriname genoegzaam onderhouden en uitgebreid op vele gebieden. In zijn periode in Argentinië is hij ook aanspreekpunt geweest van Defensie Suriname voor Argentinië en Venezuela.

Martodikromo werd onderscheiden in zijn hoedanigheid van assistent militaire attaché en adjunct militaire attaché in Brazilië in de periode januari 1997-december 2012. Ook hij heeft de relatie tussen Suriname en de Federatieve Republiek Brazilië op diverse gebieden onderhouden en uitgebreid.

Op grond van artikel 10 van het Besluit Militaire Medailles (SB1995, No.102) wordt de militaire medaille voor speciale verdiensten toegekend. In aanmerking hiervoor komen militairen die zich in tijd van oorlog en vrede hebben onderscheiden bij de uitvoering van militair-diplomatieke taken, waardoor de militaire samenwerking tussen Suriname en een andere natie wordt geconsolideerd en uitgebouwd.
Deze medaille kent drie graden, namelijk groot commandeur, commandeur en officier.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May