Bee bezorgd over invulling rest 5% in goudmijn
01 Apr 2016, 06:22
foto
Assembleelid Marinus Bee


Assembleelid Marinus Bee (ABOP) zei in De Nationale Assemblee donderdagavond, zich zorgen te maken over betalingen die niet verricht kunnen worden door de regering. Hij wil van de regering weten hoe de resterende 5% voor de participatie in Merian goudmijn zal worden betaald.

De Staat mag voor 25% participeren in de deal met de Amerikaanse multinational Newmont voor het opzetten van een goudmijn in het Nassaugebied. De mijn moet eind dit jaar in productie gaan. Volgens Bee is 20% door Staatsolie betaald, maar er zijn geen middelen voor de rest. Hij wil van de regering weten hoe het tekort zal worden ingevuld. Hij wenst ook te weten of dit niet van invloed zal zijn op het leningenplafond.

Asiskumar Gajadien (VHP) speelde verder in op de vraag van Bee. Volgens het Assembleelid zal de regering een lening moeten nemen. Hij wil weten wat de voorwaarden hiertoe zijn. Om de 5% te kunnen invullen, zijn volgens hem de condities zwaar. Hij vroeg duidelijkheid van de regering hierover. Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën zal maandag ingaan op vragen die gesteld zijn door Assembleeleden bij de behandeling van de wijziging van de Wet op de Staatsschuld.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May