LVV ontstemd over misleidende reclame Q-zwarte aarde
01 Apr 2016, 04:28
foto


Het ministerie van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) heeft het bedrijf Quality Group NV schriftelijk erop gewezen dat er geen misleidende advertenties geplaatst mogen worden. De naam van het ministerie wordt hiermee in diskrediet gebracht. LVV distantieert zich van Q-zwarte aarde.

Quality Group NV heeft via social media aangegeven dat het product is geanalyseerd en goedgekeurd door LVV en het Centrum voor Landbouwkundig Onderzoek in Suriname (CELOS). De minister van LVV, Soeresh Algoe, zegt in een persbericht dat dit niet op waarheid berust. Er is wel een analyse gemaakt in september 2015, en in het verslag is slechts de interpretatie van de resultaten van de analyses weergegeven. De resultaten van de analyses gelden alleen voor de zwarte aarde waar het monster is afgenomen.

Er is geen advies uitgebracht dat de aarde goed is voor bepaalde gewassen, zoals rozen, bloemkool, tomaat en paprika. "LVV maakt analyses, maar het is niet de bedoeling dat bedrijven reclame maken daarmee. Het resultaat is van jou, en niet om commercieel gebruik van te maken”, stelt Algoe.
De waarnemend directeur van LVV, Djoemadie Kasanmoesdiran, heeft op 24 februari 2016 een brief gestuurd naar het bedrijf over de misleidende reclame.
Het blijkt dat er geen gehoor gegeven is, dus zal het ministerie juridische stappen ondernemen, deelt LVV mee.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May