Peneux zegt SRD 100 toe aan personeel universiteit
01 Apr 2016, 02:33
foto
Minister Robert Peneux spreekt het personeel van de AdeKUS toe. Naast hem vakbondsleider Hugo Blanker. (Beeld: MinOWC)


Het personeel van de Anton de Kom Universiteit van Suriname zal uiterlijk 15 april SRD 100 koopkrachtversterking ontvangen. Dit heeft minister Robert Peneux van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinOWC) meegedeeld aan het personeel. Hij heeft de personeelsleden die onder leiding van vakbondsleider Hugo Blanker getogen waren naar het ministerie, toegesproken. Vanaf gisteren hebben de ambtenaren het werk neergelegd.

Alle ambtenaren hebben volgens de bewindsman recht op SRD 100 extra voor de koopkrachtversterking. Het zal volgens de onderwijsminister niet lukken om de overmaking van de SRD 100 koopkrachtversterking vóór 8 april te laten plaatsvinden, door de ambtelijke procedure die gevolgd dient te worden.

“Jullie vakbondsleider heeft in een brief die naar mij is verstuurd een punt aangehaald met betrekking tot SRD 200 gratificatie. Blanker zal hiervoor terug moeten gaan naar het bestuur van Adek om te onderhandelen met de huidige voorzitter Jack Menke. Ik weet niet wat er in de collectieve arbeidsovereenkomst van Adek staat. Het geld zit niet in mijn zak, omdat ik eerst toestemming moet krijgen van het ministerie van Financiën," stelde de bewindsman.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May
Friday 03 May