Openbare Werken pakt wateroverlast aan
31 Mar 2016, 20:17
foto


Openbare Werken (OW) zegt alert te zijn in het veld, aangezien regentijd kan zorgen voor wateroverlast. De afdeling Ontwateringswerken is bezig trenzen op te halen, terwijl afwateringskanalen worden schoongemaakt.

Het directoraat Openbaar Groen is ook op het veld met het aanpakken van klachten die via de burgerij binnenkomen, zegt OW. Benadrukt wordt dat huisvuil, plasticwaar, bouwafval, begroeiing en andere zaken zorgen voor slechte lozingen. Door de regenval van de laatste tijden heeft OW wederom veel klachten binnengekregen van verstopte afwateringskanalen. Het personeel van het ministerie stuit vaak tegen bouwafval dat een van de grootste boosdoeners is van wateroverlast. Indien er bouwvergunningen worden verstrekt, staat daarin ook opgenomen dat er geen bouwafval mag worden achtergelaten. Er wordt een ultimatum van een dag verleend om het op te ruimen en indien dat niet gebeurd kan de vergunning worden ingetrokken.

Door de regenval momenteel kunnen er op verschillende plekken sprake zijn van wateroverlast, indien de burgerij verzuimt zich te houden aan de regels. OW doet een beroep op de samenleving om niet alleen regels na te leven maar ook een oog in het zeil te houden ter voorkoming van ergere vormen van onhygiënische situaties.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May