Viaduct in Kolkata stort in
31 Mar 2016, 16:29
foto
De viaduct in ingestort in een drukke verkeers-en woonwijk in Kolkata. (Foto's: Reuters)


Een viaduct in aanbouw in de oostelijke Indiase stad Kolkata (Calcutta) is ingestort. Er zijn daarbij ten minste 22 mensen omgekomen, terwijl tientallen anderen gewond zijn geraakt.

Er wordt gevreesd dat velen bekneld zijn geraakt onder het beton en de stalen brug, die is gevallen op een drukke weg. Foto’s tonen dat bewoners met blote handen proberen de reddingswerkers te helpen.

Veiligheidskwesties zoals het gebrek aan controles en het gebruik van minderwaardige materialen zijn een plaag bij de bouwprojecten in het land. Het ongeval heeft plaatsgevonden in een gebied in de buurt van Girish Park, één van de dichtstbevolkte wijken van Kolkata, met smalle straatjes en winkels en waar huizen dicht bij elkaar zijn gebouwd.

De 2 km lange viaduct is sinds 2009 in aanbouw. De voltooiing is al enkele keren niet gehaald. De oorzaak van de ramp is niet meteen duidelijk, maar het bedrijf verantwoordelijk voor de bouw, IVRCL, zegt dat hij zou samenwerken met de onderzoekers.

CCTV-beelden op social media tonen het moment waarop het bouwwerk naar beneden stort en daarbij voorbijgangers, riksja’s en de nabijgelegen gebouwen raakt. Getuigen zeggen dat andere auto's, bussen en vrachtwagens ook zijn getroffen. Mensen woonden in geïmproviseerde huizen onder het viaduct.

Het leger en de nationale rampenbestrijding in India hebben zich aangesloten bij de reddingsoperatie. De werkzaamheden worden bemoeilijkt omdat ambulances en andere voertuigen niet dicht genoeg bij de rampplek kunnen komen.

Minstens 70 gewonden zijn opgenomen in ziekenhuizen, zeggen de autoriteiten. Hulpteams zijn bezig met speurhonden, beton frezen, boormachines en sensoren om overlevenden te vinden. Het beton dat is ingestort, is gisteravond gelegd op dat gedeelte van de brug.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May