Dorp Sandlanding Apoera krijgt elektriciteit
31 Mar 2016, 14:23
foto
EBS breidt het netwerk vanuit Apoera uit naar het dorp Sandlanding. (Foto: EBS)


Het dorp Sandlanding, ongeveer een kilometer van de opwekfaciliteit van de N.V. Energiebedrijven Suriname (EBS) te Apoera, krijgt na dertien jaar elektriciteit van Power Generation Region Center (PG-RC). Dorpelingen van Apoera en Kwamalasemutu vestigden zich in 2002 in Sandlanding en waren sinds toen verstoken van energie.

26 huishoudens in dit dorp werden op 9 maart 2016, op het elektriciteitsnet van EBS Apoera aangesloten. Ongeveer 800m hoogspannings- en laagspanningsnet is vanuit de Apoera centrale aangelegd naar de nederzetting. Voor enkele woningen moeten er nog voorzieningen worden getroffen, zoals installaties en aanlegkabels. In het inheemse dorp moet ook nog straatverlichting en ongeveer 120 meter laagspanningsnet worden bijgebouwd.

De start van de bouw van het elektriciteitsnet begon in maart 2015 en is in april van dat zelfde jaar opgeleverd. Dertig woningen werden voor keuring aangeboden door het ministerie van Natuurlijke Hulpbronnen. Een grote stap naar geriefelijk wonen en ontwikkeling voor de gemeenschap van West-Suriname. Dit meldt de EBS in een persbericht.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May