AZP en NNC garanderen behandeling dialyse-patiënten
30 Mar 2016, 11:52
foto
De behandeling van dialyse-patiënten is niet in gevaar zeggen AZP en NNC.


De behandeling van dialyse-patiënten is niet gestagneerd en is nooit in gevaar geweest, zeggen de leiding van het Nationaal Nierdialyse Centrum (NNC) en het Academische Ziekenhuis Paramaribo. Ook de komende tijd is volgens deze instituten de behandeling gegarandeerd.

De Patiëntenraad van het NNC had gisteren in een persbericht laten weten dat de rek er bij het centrum uit is. Tot vandaag was de dienstverlening gegarandeerd. Volgens de patiëntenraad onder leiding van Ruben Rozendaal is er geen materiaal meer om de patiënten te blijven dialyseren en zouden de overige nierdialysecentra ook bijna door hun voorraden heen zijn.

NNC en AZP geven toe dat er een schaarste dreigde te ontstaan door logistieke problemen. “Er zijn alternatieve wegen bewandeld binnen Suriname, om aan voldoende materialen te komen om adequate dialysezorg te blijven garanderen,” stellen beide instituten vandaag in een verklaring.

“Het AZP en het NNC betreuren het dat niet correcte en niet geverifieerde informatie via de media is verschaft over de continuïteit van de dialysezorg,” voegen ze eraan toe. “Om dit in de toekomst te voorkomen, zullen alle communicatielijnen en afspraken hierover in goed overleg met alle actoren worden aangescherpt.”
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May