Verdachte beweert dat medeverdachte onschuldig is
30 Mar 2016, 17:28
foto


Vier verdachten staan terecht op verdenking van een beroving die gepleegd is op 2 februari vorig jaar te Snesipasi. Zij maakten SRD 455, ruw goud en een jachtgeweer buit. A.A. beweerde geen enkele betrokkenheid gehad te hebben bij de beroving. Op 22 februari is een Braziliaan te Musapasi beroofd van SRD 3000. De medeverdachten A.P. en J.A. getuigden in zijn voordeel en beweerden dat A.A. niet betrokken was.

A.P. verklaarde dat hij ten tijde van deze overval samen met H.M., ene Maikel en Jerry was. Hij ging wel mee met H.M., J.A. en twee andere personen, maar wist niet dat het om een beroving ging. Volgens A.A. was hij bezig te koken in het kamp. Twee van de mannen stonden voorin langs de weg en de anderen waren met geweren op de heuvel in het bos. Ze werden op de hoogte gesteld door de medeverdachten over het aankomen van voertuigen. Daarna vertrokken zij samen met A.A. Bij de controlepost te Klaaskreek vielen zij door de mand. Zij werden aangehouden door de politie.

J.A. merkte op dat hij A.A. uit vrees bij de politie had bezwaard. Ook beweerde hij slechts betrokkenheid bij de beroving van 22 februari gehad te hebben. De verdachten worden bijgestaan door de raadslieden Georgette Leter, Shefani Amirkhan en Hedley Derby. Op 27 april wordt de behandeling van deze zaak voortgezet.

Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May