VOJ-leraren volgen cursus over leerproblemen
30 Mar 2016, 15:36
foto
Minister Robert Peneux spreekt de leraren toe bij de start van de training.(Foto: MinowC)


Het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur (MinowC) organiseert in de paasvakantie een driedaagse training voor leraren van het Voortgezet Onderwijs voor Junioren (VOJ). Tijdens de training ‘Samenwerken aan betere schoolprestaties’ gaan de leerkrachten na welke problemen zich voordoen op hun school en hoe die opgelost kunnen worden.

Onderzoek heeft uitgewezen dat er leerproblemen zijn binnen VOJ-scholen die aangepakt moeten worden, zegt de voorlichting van het ministerie. Minister Robert Peneux van MinowC gaf het startsein van de training. Hij zei blij te zijn dat de leraren hun vakantie hebben opgeofferd om deel te nemen aan de cursus. “Dat geeft aan dat u het onderwijs belangrijk vindt”, gaf hij aan. Peneux wil ook een dergelijke training organiseren voor de docenten van het Voortgezet Onderwijs voor Senioren (VOS).

De cursus is opgezet door de Vlaamse Interuniversitaire Raad Ontwikkelingssamenwerking en de Anton de Kom Universiteit van Suriname en het wordt uitgevoerd door het Instituut voor de Opleiding van Leraren. Schooldirecteuren en leraren van zes mulo- en vier lbo-scholen uit de districten Saramacca, Nickerie, Coronie, Paramaribo, Marowijne, Brokopondo en Commewijne nemen deel aan deze training.
Advertenties

Monday 06 May
Sunday 05 May
Saturday 04 May